Glutenfri Sockerkaka utan ägg

Idag bakade jag en kaka då mina killar var hemma sjuka från skolan, i denna familj finns glutenintoleranta personer vilket gör det viktigt med rätt ingredienser. 
 
Denna God kaka består av: 
50 g smält smör
4 1/2 dl glutenfritt mjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
3 dl mjölk eller vatten
5 msk kakao
Krossad choklad 
 
Gör så här: 
Blanda alla torra ingredienseran och halva chokladkakan krossad och rör i hop, tillsätt smöret och mjölken/vattnet. Rör iho. Smörj och  ströbröda form. Häll i smeten och strö resten av krossade chokladen på toppen.
 
grädda kaka i mitten av ugnen på 175 grader i 45 minuter...tadaaa...en njutbar kaka, gärna med vaniljvisp eller grädde till.  

Kommentera här: