Saftig tigerkaka
Bakar för fullt till sonens födelsedag...ikväll blev det en saftig tigerkaka:
200g smör , rumsvarmt
3 dl socker
1/2 kryddmått salt
2 stk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl grädde
1/2 dl kakao
1. vispa smör och socker poröst. smörj och bröa form.
2. sätt på ugnen 175 grader.
3. tillsätt äggen en i taget under vispning.
4. blanda mjöl, salt och bakpulver i annan skål, sikta ner det sedan i smeten, rör bara så det blir blandat, inte visp länge.
5. tillsätt grädden och rör ihop.
6. Häll hälften av smeten i annan bunke, ena bunken smaksätter du med vaniljsocker och den andra med kakao.
7. Ta en slev ljus och häll i mitten av formen. ta sedan en slev mörksmet och häll i mitten på den ljusa och varva så tills all smet är slut. grädda i 50 minuter men efter 30 minuter sänker du värmen till 150 grader.
8. Pudra sedan florsocker över kakan sedan den kallnat.
